Kağıthane / İSTANBUL
Sitede Ara

Covid-19 Tedbirlerimiz

0212 281 54 62

Covid-19 Tedbirlerimiz;

Benjamin Franklin’in bir zamanlar söylediği gibi “Bir gram önlem bir kiloluk tedaviye değer” . Covid-19 hastalığına neden olna sars-cov-2 adlı virüsün birleşik taze ürün birliği, CDC (Amerikan hastalık kontrol merkezi) ve FDA’nın ( Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) virüsün meyve ve sebzeler gibi ürünlerle bulaşıp bulaşmayacağına dair henüz bir açıklama yapmadığını ancak şu anda aktarılabileceğini gösteren hiçbir kanıt olmadığını söylüyor. Öte yandan, İrlanda gıda güvenliği otoritesi, koronavirüsün çoğalmak için bir havyana ya da insana ihtiyaç duyduğunu ve bu nedenle gıdada çoğalmasının imkansız olduğunu söylüyor. Gıda kaynaklı hastalıkların büyük çoğunluğu kullanılan hammaddelerin kaliteli ve taze olmamasından yeterince hijyenik olmadan işlenmesiyle doğru orantılıdır. Yemek aldığınız catering firmalarının servis edilen görüntülerine aldanmayıp muhakkak mutfağı yerinde görerek yemek hizmeti aldığınız yemekhane veya restaurantı birebir görmeniz kötü bir fikir değildir. Biz Lina Catering olarak mutfağımızın kapıları müşteri ve potansiyel müşterilerimize sonuna kadar açıp haber vermeksizin ziyaret etmelerini istiyor tedarik ettiğimiz kaliteli ürünleri, depolandığı hijyenik özel alanlarını, üretime alınırken geçmiş olduğu ayıklama, yıkama ve doğrama adımlarında ne kadar hassas davrandığımızı görün istiyoruz. Covid-19 salgını sonrası almış olduğumuz önlemlerin en başında hiç şüphesiz ki personellerimizi ilgili sağlık kuruluşlarınca teste tabii tutup hijyen kurallarını maksimum seviyeye çıkartmak oldu. Herkesin evine güvenle kapanmış olduğu salgının Türkiye de yayınlamaya başladığı o endişeli günlerde biz çalışmak zorunda olanlar için yemek üretimine ve servisine belirli kontrol, denetleme ve kısıtlamalara tabii tutularak özel izin alarak devam ettik. Personellerimizden herhangi bir bulaş olmaması adına almış olduğumuz önlemleri sıralamak gerekirse öncelikle yemekhanenin ana kapısından girmeden ateşi ölçülen personellerimizin ateşi normal seviyede çıkmışsa ve herhangi bir hastalık bulgusu taşımıyor ise %80 alkol içeriğine sahip dezenfektan ile ellerini dezenfekte edip galoş giymesine olanak verip mutfağımızın hiçbir birimine doğrudan veya dolaylı temas etmeksizin personel soyunma odasına yönlendirip her personelden sonra dezenfekte edilen odada dışarıyla bağlantısı olan bütün giysi ve ayakkabısını değiştirmesini sağladıktan sonra ait olduğu ilgili birime yönlendiriyor devamlı el yıkama ve dezenfekte etme istasyonlarında sık sık el yıkama ve dezenfekte işlemi tabii tutuyoruz. Personellerimizi gıda güvenliği ve hijyen eğitimlerine tabi tutuyor devamlı geliştiriyoruz. Mutfağımızın üretim, depo gibi alanlarına üretimde görev almayan hiçbir personelimizin girmesine müsaade etmeyerek teması en aza indiriyoruz. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez tüm mutfak, ilgili birimler ve araçlarımız özel solüsyon ve cihazlarla sterilize ediliyor en ufak bir ihmal veya ihtimale geçit vermeden önlemleri çok sıkı tutuyoruz. Müşterilerimizden gelen çelik gastronom küvetler, çelik veya mika tabldotlar, tabak, kaşık, çatal gibi yemeğe yardımcı gereçleri ön yıkama işlemine tabii tuttuktan sonra endüstriyel bulaşık makinemizde yüksek dereceli sıcaklıkta yıkıyor ve el değmeden paketlenmesine olanak sağlıyoruz. Kurum içinde 4 saat aralıklarla tüm personelin ateşi temassız ateş ölçer cihazla ölçüp kayıt işlemi yapıyoruz. Maske ve sosyal mesafe kuralına çalışırken ve personel yemek yeme dinlenme odasında iken uyulmasına önemle dikkat ediyor personelimiz tarafından bireysel ve bütünsel sağlık için hijyen kurallarına riayet edilmesi için çok dikkat ediyoruz. Korona virüsünde yemek firmalarının üzerine düşen bir diğer sorumluluk ise yemek servisi sunduğu müşterilerinin bağışıklık sistemini sunduğu taze ve dengeli besinler ile desteklemektir. Her gün ve her öğün farklı ve taze olarak sunulan yemekler ile sağlığınızı korurken hijyen standartlarının üzerinde üretim yapan ve uygulayan temiz mutfaktan toplu yemek, tabldot hizmeti alarak kendinizi, sevdiklerinizi, personellerinizi hasta etmekten koruyunuz.






» Covid-19 Tedbirlerimiz  » Kasım ayı yemek menüsü  
Sık Sorulan Sorular